Hoe beloon ik mijn hond op de juiste manier?

Hoe beloon ik mijn hond op de juiste manier?

Hoe beloon ik mijn hond op de juiste manier

Waarom zou je je hond belonen? Nog een vraag: waarom rijd je elke dag naar je werk? Omdat je je anders verveelt, of omdat je aan het eind van de maand je loon krijgt?

Je hond belonen

Jij wilt dat jouw hond een trouwe metgezel en gezinslid wordt. Om dit te laten werken, moet hij veel leren. Hij moet weten hoe hij zich in huis moet gedragen (niet bedelen aan tafel, slapen in een mand, enz.), hoe hij zich netjes moet gedragen met vreemden en honden, niet aan de lijn trekken enzovoort. Dat vraagt ​​veel training.

Als je de training met je hond spannend en afwisselend maakt, zal je hond enthousiast meedoen. Met de juiste beloning leert hij sneller, geniet je allebei van de training en versterk je ook je band. Als je je hond goed wilt belonen, speelt timing een belangrijke rol.

De viervoeter moet de beloning meteen kunnen koppelen aan zijn correct uitgevoerde gedrag. Als de hond bijvoorbeeld het commando “zit” krijgt : Jouw hond gaat zitten. Je haalt op je gemakje een traktatie uit je zak, je treuzelt een beetje en tegen de tijd dat je het hebt gepakt is hij alweer opgestaan.

Wat leerde hij hiervan?

Ik krijg een traktatie als ik opsta. Hij associeert het niet meer met zitten. Hij is van mening dat hij na de “zit” even moet gaan zitten en meteen weer moet opstaan. Niet goed van je. De traktatie moet dan ook onmiddellijk komen, dus voordat hij opstaat. Dan begrijpt hij dat je wilt dat hij zit en blijft zitten.

Dat is niet altijd gemakkelijk. Vooral jonge honden hebben nog maar nauwelijks hun kont op de grond, en oeps, hij staat alweer. Een klikker gebruiken is dan makkelijker. Een markeerwoord zou hier ook goed kunnen werken. Hierdoor kun je precies op het juiste moment bevestigen.

Belangrijk om te weten: Klikkers of een commando zijn geen beloning, ze zijn een belofte dat er een beloning zal volgen.

Conditionering op de klikker of commando

Uw hond moet leren dat er iets positiefs volgt op de klik of het commando. Klik of zeg het woord en geef hem meteen een (zeer) goede traktatie.
Dit herhaal je ongeveer 20 keer.

Doe na een pauze nog eens 10 tot 15 herhalingen. Daarna koppelt hij het geluid aan een traktatie.

Je klikt op het moment dat de hond met zijn achterwerk de grond raakt. Nu kun je de traktatie uitzoeken. Jouw hond weet dat hij het goed heeft gedaan, hij krijgt zijn traktatie voor grondcontact. Hij voelt zich bevestigd in zijn acties. Dat zijn prettige dingen die men graag herhaalt.

Je hond goed belonen, alleen met lekkers?

Beloon je trouwe viervoeter met wat hij het lekkerst of het leukst vindt. Het kan eten zijn, het kan een balspel zijn, met hem touwtrekken of een stukje hardlopen.

Traktaties zijn een goede zaak om nieuwe dingen te leren. In het bovenstaande voorbeeld was het zitten. Zodra hij begrijpt waar het om gaat, beloon je hem met zijn favoriete spel of favoriete eten. Het moet voor hem de moeite waard zijn om met hem samen te werken. Denk er eens over na, waar zou je als totale voetbalfan liever voor werken? Voor een kaartje voor een topwedstrijd van je favoriete team of voor een jaarabonnement op een fietsmagazine?

Je gaat met je viervoeter naar het park, waar altijd veel honden zijn. Zijn beste vriend is er al. Natuurlijk, zo snel als zijn hondenpoten hem kunnen dragen wil hij daarheen rennen. Als goedgetrainde hond weet hij dat hij eerst moet gaan zitten van je, dan haalt het baasje pas de lijn los (hij zit nog steeds). Nu wil hij dus geen traktatie voor het zitten van je, hij wil naar zijn vriendje(s).

De lekkernijen die de hond tijdens de training verzamelt, moet je wel aftrekken van wat hij dagelijks mag eten. Anders zou hij al snel gewichtsproblemen krijgen.

Afwisselend belonen: herhaaldelijk dezelfde beloning geven wordt al snel saai

Breng spanning in het spel door te variëren. Vandaag hebben we worstjes, morgen spelen we een balletje, overmorgen rennen we door de wei, dan hebben we gedroogd vlees. Als je hond een oefening kan doen, beloon je hem niet meer elke keer. Hij krijgt iets na een periode, 5 minuten, 10 keer heen en weer rennen, over een grote sloot springen, dus gewoon af en toe.

Op gepaste wijze belonen

Het wordt nog leuker als je een heel speciaal speeltje hebt dat hij alleen voor deze ene keer of gelegenheid krijgt. Zelfs als een hond een oefening onder de knie heeft, moet je niet vergeten deze verbaal te erkennen door “Goed zo” te zeggen.

Je hoeft niet langer een 10-jarige hond elke keer te belonen voor elke correct uitgevoerde “zit”. Je moet het nog steeds wel van tijd tot tijd doen, anders zal het geleidelijk vervagen. Bij een puppy of jonge hond daarentegen is het wel essentieel. Hij heeft nog veel bevestiging nodig van zijn daden. Over het algemeen moet je nieuw geleerde oefeningen vaker en met een hogere kwaliteit bevestigen.

Verbaal belonen

Ook vriendelijke woorden op een hoge toon hebben een positief effect. Zet een vriendelijk gezicht op, dat vergroot het effect. De hond goed belonen is een van de geheimen van goede trainingsresultaten.

Behendigheidsoefeningen voor de hond

Behendigheidsoefeningen voor de hond

Je hebt geen groot hondentrainingsgebied nodig om behendigheid te trainen. In jouw eigen tuin kun je vele kleine oefeningen met jouw hond uitproberen. Wat heb je nodig voor behendigheid in de tuin?

Absoluut geschikt behendigheidsmateriaal:

-Tunnel

-Banden of ringen

-Slalom (gemaakt met 10 of 12 stokken)

Wip

Wil je per se een wip, dan is een wip met een lengte van 3 m genoeg. Deze zijn niet zo lang en zeer stabiel. Zelfs een grote hond kan er dus veilig overheen lopen. Koop niet zo klein plastic wipje die vaak verkrijgbaar zijn in de dierenzaken. Dit is goed puppyspeelgoed, bedoelt voor hele kleine hondjes en totaal niet goed voor grotere honden en ze zijn ook niet bruikbaar voor de echt serieuze behendigheid. Zorg ervoor dat je stabiele en veilige apparaten koopt. En natuurlijk veel snoepjes en koekjes om ze te belonen, speelgoed en gezelligheid.

Behendigheidsoefeningen voor weinig ruimte

Obstakels

Plaats twee hindernissen op een rij. Bij deze oefening liggen de individuele hindernissen altijd zes stappen uit elkaar. Leg de lat niet te hoog. Laat je hond over een hindernis springen.

In het begin loop je enthousiast met hem mee en spring je ook nog eens met hem mee. Beloon de hond elke keer dat hij iets goed doet. Speel met hem, behendigheid is leuk! Wanneer jouw hond het principe begrijpt, loop je naast het obstakel terwijl de hond springt. Dan maak je twee sprongen achter elkaar. Roep je trouwe viervoeter en beloon hem.
Als dat werkt, ga dan voorbij de tweede ring voordat je hem roept. Als jouw hond zo ver komt, is er een grotere beloning. Nu is het tijd voor een derde hindernis.

Schik drie stokken zodat ze een boog vormen. Wanneer je met je hond door deze obstakels heen gaat, loop je zelf altijd de binnenbocht, de korte afstand. Dit is makkelijker voor je. Jouw hond kan sneller rennen dan jij. Zorg ervoor dat de hond altijd op jou gefocust is. Als hij afgeleid is, praat dan even kort met hem, zodat hij weet wat er van hem verlangd wordt.

Wanneer de hond aan jouw linkerhand loopt, gebruik dan de linkerhand en -schouder om hem te laten zien waar hij heen moet. Staat de hond rechts van je dan natuurlijk met de rechterhand.

Tunnel

Als de hond de tunnel eenmaal heeft leren kennen kun je nu de tunnel installeren. Leg de tunnel tot aan de hindernissen om een ​​cirkel te vormen. Oefen de cirkel met de klok mee en vervolgens tegen de klok in. Je kunt ook twee horden naast elkaar zetten. Buig de tunnel in een U-vorm en plaats deze voor de sprongen. Doe dit op zo een wijze dat elke tunnelingang naar een sprong wijst.

Wip

Het is het beste om de wip te trainen met een assistent. Leid de hond op de wip. Houd hem stevig vast om ervoor te zorgen dat hij niet valt, of ervan af springt. Verleid hem met wat lekkers. De helper houdt de wip op de grond totdat jij de hond over het kantelpunt hebt geleid. Nu tilt de helper langzaam de plank van de wip op, tot het andere uiteinde de grond raakt.

Daar moet je wel voorzichtig mee zijn. De meeste honden vinden dit eng en willen er dan afspringen. Dit moet je in ieder geval voorkomen, want de hond kan zichzelf verwonden. Laat jouw hond langzaam lopen totdat hij de grond raakt. Je herhaalt deze oefening de komende dagen totdat de hond de onzekerheid heeft overwonnen.

Behendigheidsoefeningen voor de tuin in de tuin: Hoe nu verder?

Je kunt deze kleine behendigheidsoefeningen in de tuin op elk moment aanvullen en uitbreiden met extra uitrusting zoals banden of de slalom. Apparaten waar de hond nog niet mee bekend is, moet je eerst goed met hem of haar oefenen. Let altijd goed op jouw hond. Begin langzaam, neem pauzes, overweldig hem niet. En vooral veel plezier samen!

Hoe kies je het hondenras dat bij jou past

Hoe kies je het hondenras dat bij jou past

De hond wordt ook wel een man zijn beste vriend genoemd. Als je een hond uitkiest, wil je er wel eentje die past bij jouw levensstijl. Het is heel spannend als je een hond uitkiest. Bij het uitkiezen van een beste vriend zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Want als je kinderen hebt, is een Sheppard niet de beste keuze. Maar hoe weet je dan welke hond wel past bij jou?

Welke ras

Heb je al bedacht welk hondenras je graag wilt? Als je bijvoorbeeld wat ouder bent, is een grote, drukke hond misschien niet de beste keus. Is een hond heel erg wild, dan is het ook niet echt een goede keus voor kinderen. En niet elke hondenras houdt van kinderen.

Behoefte

Zoals ook jij je eigen behoeften hebt, heeft elk hondenras ook zijn eigen behoeften. Daarom is het zo belangrijk om erachter te komen of jullie behoeftes synchroon lopen met elkaar voordat je een bepaald hondenras kiest. Door middel van een test kunt gemakkelijk weten welke hond geschikt is voor jou.

Het moest passen in je leven

Heb je al bedacht hoe je leven eruit ziet met een hond? Misschien zoek je iemand waarmee je kunt bankhangen of juist een hond waarmee je kunt joggen. Het karakter van een hond is allesbepalend in de beslissing voor het hondenras dat jij uitkiest.

Je eerste hond

Sommige honden hebben een sterk karakter. Daarom is het soms belangrijk dat je met sommige hondenrassen al wat ervaring hebt, zodat je bepaalde eigenaardigheden begrijpt.

Spullen voor je hond

Heb je al wat eetbakjes en drinkbakjes in huis? Het is verstandig om ervoor te zorgen dat je deze spullen al klaar hebt liggen.

Haaruitval

Hou je er rekening mee dat honden last hebben van haaruitval? Sommige honden net iets meer dan anderen. Hopelijk vind je het niet erg om de stofzuiger wat vaker te pakken.

Communicatie

Als je een hondenras uitkiest, is het verstandig om na te denken over hoe de hond communiceert. Blaft of huilt een hond veel? En hoe vaak?

Verzorging

Net als wij ons haar verzorgen door te wassen en te voeden, moet dat bij een hond ook. Ben je er klaar voor om de vacht van je hond op regelmatige basis te verzorgen?

Hoe actief ben je?

Bij het uitkiezen van een hondenras, is het belangrijk om een hond uit te kiezen die ongeveer evenveel beweegt als jij. Ben jij niet echt een wandelaar? Neem dan geen hond die veel van rennen houdt.

Zorgkosten

Als het gaat om gezondheidsproblemen, is het bij honden erfelijk aangelegd. Sommige honden hebben eerder last van zeer ernstige gezondheidsproblemen. Hierdoor kunnen je zorgkosten enorm omhoog gaan.

Groot of klein

Het formaat van een hond is zeer belangrijk. Het moet namelijk wel passen in je huis. Neem bijvoorbeeld geen grote hond als je een niet al te ruime woning hebt. Een hond heeft ook beweegruimte nodig.

Zoals je kunt zien, zijn er aardig wat dingen om over na te denken, maar we hebben hier een aantal hondenrassen op een rijtje gezet en hun kenmerken om jou te helpen zodat je makkelijker een keus kunt maken.

Gezinshond

Ben je op zoek naar een gezinshond? Dan is de Golden Retriever misschien wat voor jou. Deze honden worden 10-12 jaar en hoort bij de grote honden. Deze hond houdt van gezelschap en is volgzaam. Van nature is het een jachthond en heeft veel beweging nodig. Let op, door zijn lange haren moet je hem wel vaak borstelen.

Gezelschapshond

Zoek je een hond die van gezelschap houdt en niet zonder zijn baasje kan? Dan is de Chihuahua een leuke hond. Deze hond heeft een levensverwachting van 15-20 jaar en is daarmee een van de langstlevende hondenrassen. Wees wel consequent in de opvoeding, zodat hij zich niet groter voelt dan hij is. Aan een paar korte wandelingen heeft hij genoeg.

Bewaker

Als je op zoek bent, naar een trouwe en zeer waakzame hond. Is de Duitse herder de hond voor jou. De levensverwachting van deze hond is 10-12. Hij is zeer intelligent en houdt van voldoende beweging. Hij is het liefst bij jou. Hij moet wel geestelijk uitgedaagd worden, anders gaat hij zich vervelen. Helaas staan deze honden wel bekend om gezondheidsproblemen, dus hou daar rekening mee.

Ben je net als wij ook enthousiast over het kiezen van het juiste hondenras? Wil je ook graag een hond, maar weet je nog niet welke bij jou past? Doe dan de test en kom erachter welke hond geschikt is voor jou!

De beste hondencursus

De beste hondencursus

Wat leuk een nieuwe hond in huis! Om een nieuwe hond in huis te hebben, is natuurlijk hartstikke leuk. Het beestje is super lief en iedereen wil er wel mee knuffelen. Al snel zou er dan visite langs het beestje te spelen. Doordat het hummeltje veel aandacht krijgt vindt die dat maar al te leuk. In het begin vindt iedereen het gedrag nog wel leuk, maar op een gegeven moment als de hond het blijft doen vindt niet iedereen het gedrag meer leuk. Misschien bijt die overal wel in of andere dingen.  Toch zal je hondje begeleiding nodig gaan hebben in de ontwikkeling, maar hoe ga je dat doen?

De hondencursus

Met een hondencursus wordt de hond geleerd om opdrachten te kunnen uitvoeren. Dit gebeurt door op bepaalde situaties te reageren omdat die zich op een bepaalde manier gaat gedragen. Een hond trainen is makkelijk. Dat komt omdat de hond al sociaal is ingesteld. Hij is gewend om in roedels te leven. Daarom wil de hond ook graag dat de mens die ook als lid is als roedel beschouwd wordt. Dit om andere leden het naar hun zin te maken.

Als je een geleidehond of een hulphond gaat trainen, zullen ook die eerst een intensieve training moeten doorlopen. Daarna wordt de hond pas aan een baasje toegewezen. Het is wel zo dat niet iedere hond geschikt is om als geleidehond of hulphond opgevoed te worden. Kijken goed hoe de instructeur het doet, dat te herhalen met jouw hond, het te proberen en weer te herhalen. Aan de hand daarvan zal de hondencursus een succes worden.

Wat wordt het hond als eerst aangeleerd?

Een hond die je gaat trainen wordt als eerst het veelvoorkomend gedrag aangeleerd. Dat houdt in dat als ze geroepen worden daarop reageren en als er zitten of blijven wordt gezegd de hond dat ook op commando doet. Bij het trainen van je hond kun je ervoor kiezen om een hond te belonen. Dat doe je door eten of aandacht te geven. Doe dat vooral als het een positief effect heeft op het trainen. Hierdoor wordt de hond gestimuleerd.

De oefeningen

De oefeningen op de hondencursus zullen allemaal met de thuissituatie gebaseerd worden. Vooral op de dingen die je iedere dag tegen komt. Maar welke dingen erg belangrijk zijn voor jouzelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanden zonder dat je hond aan de riem trekt, de verzorging van je hond, je hond blijft netjes zitten als de deur of klep los gaat en niet te vergeten het leren omgaan met onbekende prikkels.

Als je met je zeven of acht weken oude hond naar de hondencursus komt, dan zal er eerst geleerd worden om je hond zo goed mogelijk te socialiseren. Dat is per hond natuurlijk verschillend. Het geldt niet voor grote lijnen maar wel voor de specifieke behoeften. Het is belangrijk dat je hond goed begeleid wordt en niet dat je het gelijk gaat confronteren met de onbekende prikkels. Hier kan een hond zich te pletter van schrikken.

Leer elkaar kennen en begrijpen

Het uitgangspunt van de hondencursus is toch wel om elkaar te leren kennen en te begrijpen. Dat is wel een belangrijk punt. Dit kan door enkele oefeningen te doen waarbij jezelf jouw hond specifiek leert en ontwikkelt kennen. Zodra jij als baasje zijnde dat begrijpt kun je er eventueel thuis ook mee aan de gang gaan. Hierdoor is het aanleren van sommige dingen een stuk makkelijker, maar ook om ongewenst gedrag bij je hond te kunnen ombuigen.

Verschillende methoden

Er zijn vele verschillende methoden om je hond te kunnen trainen. Dit kan zijn van het aanleren van gehoorzaamheid tot aan gespecialiseerde gebieden zoals een politiehond. Ook jijzelf krijgt oefeningen om op de juiste manier met de hond te kunnen omgaan.

Gespecialiseerde gebieden

Je kunt een hond op een hondencursus doen om het te trainen voor gespecialiseerde gebieden. Als je dat doet moet je er van bewust zijn dat als je hier aan begint je het ook moet afmaken. Met gespecialiseerde gebieden wordt er bedoeld dat je een hond kan gebruiken als een politiehond, voor in het leger, om mensen of andere dingen op te sporen, voor redding en het jagen.

Kleine groepjes met kleine stapjes

Je kan niet van een instructeur van een hondencursus verwachten dat die twintig honden tegelijk kan doen. Voor een hondencursus ga je in kleine groepjes van maximaal tien honden. Voor een instructeur is vier honden per hondencursus ideaal! Daardoor kan de instructeur iedereen aandacht geven en helpen waar nodig is. Tijdens de cursus zal iedere hond iedere keer kleine stapjes maken.

“Ontdek Hoe Jij Je Labrador Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…”

Er is een nieuw ebook genaamd “Het Complete Handboek Voor De Labrador” dat je leert om je labrador op te voeden tot een gezonde, gelukkige en gehoorzame labrador.

Een labrador die jou en je familie jaren van plezier zal brengen zonder dat het je uiteindelijk een vermogen kost aan trainingen en zonder uren van verzorging.

Dit is een eenmalige aankoop. Er zijn verder GEEN maandelijkse betalingen of verbogen kosten aan verbonden.

De beste hondenbrokken kiezen

De beste hondenbrokken kiezen

Ben jij op zoek naar de beste brokken voor je hond? Dan moet je goed weten waar je op moet letten. Er is niet alleen een gigantische keuze, ook de samenstellingen van het voer is heel verschillend en naarmate een hond ouder wordt zal ook in de behoefte het een en ander veranderen.
Maar hoe kom je er nu achter welke voedingswaarde je hond nodig heeft. Dat kan best een lastige vraag zijn om een goed antwoord op te vinden. Het is daarom goed eerst een keuze te maken uit het soort hondenbrok voor je hond en ook de smaak te bepalen.
Kies je voor de normale (veelal wat zachtere) hondenbrok, geperste brok of toch die krokante hondenbrokken. Elk hebben deze brokken hun voordeel en nadelen.
Betreft de smaak van hondenbrokken heb je echter weinig te vrezen. Binnen elk soort hondenbrok dat je kiest is er doorgaans eenzelfde smaakselectie mogelijk.
Wil jij de beste keuze hondenbrokken maken? In dit artikel lees je alles dat je over het kiezen van hondenbrokken moet weten. Zo ben jij goed voorbereid om de lekkerste, beste en gezondste brokken voor je viervoeter in huis te halen.

  • Welk soort hondenbrok is het beste voor je hond?
  • Wat zijn de verschillende smaken hondenbrokken?
  • Zijn er ook verantwoorde alternatieven hondenbrokken?
  • Wat is de beste kwaliteit hondenbrokken?
  • Hoeveel hondenbrokken moet je dagelijks voeren?

Na het lezen van dit artikel heb je alle informatie die nodig is om de beste hondenbrokken te kiezen. Een goede hondenbrok draagt natuurlijk bij aan de gezondheid van je hond en absoluut de moeite waard.

Welk soort hondenbrok is het beste?

Een hondenbrok is er in verschillende soorten. Je hebt de normale hondenbrokken die doorgaan wat zachter zijn. Deze hondenbrok kenmerkt zich vooral omdat deze wat vetter aanvoelen en veel geur hebben. De meeste honden vinden de normale brok dan ook lekker en voedzaam.
Kies je liever voor een hondenbrok met een bite? Dan is de krokante hondenbrok zeker een aanrader. Deze heeft een harde korst en een uitstekende geur waardoor de hond er zeker voor zal vallen. Deze hondenbrok wordt doorgaans gekozen om honden te laten kauwen, iets wat toch de basisbehoefte van de meeste honden is.
De geperste hondenbrok is overigens relatief nieuw. Maar zeker gezien de bite en manier waarop deze brokken door het lichaam worden opgenomen een heel goede keuze. Met deze hondenbrok moet je zeker rekening houden met de geur en smaak die minder aanwezig is.
Bij het kiezen van het soort hondenbrok is het dus belangrijk rekening te houden met honden die geur nodig hebben om te eten. Met andere woorden zijn de geperste en krokante brokken minder geschikt voor lastige eters onder de honden.

Welke smaken hondenbrokken zijn er?

De meest bekende smaken hondenbrokken zijn rund, kip en lam. Toch is er veel meer om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vis en zelfs het eerste voer van insecten is te koop. Er is dus keuze genoeg.
Welke smaak hondenbrok je kiest is vaak ook even uitvinden. Elke hond heeft een eigen voorkeur wat betreft geur en smaak. Daarbij is het goed om te kiezen voor wat afwisseling tussen smaken. Net als mensen vinden honden dit ook lekker en wordt keuze en afwisseling zeker gewaardeerd.
Ben je er nog niet achter welke smaken de favoriet van jouw hond zijn? Dan is het zeker goed om in het begin te kiezen voor de kleinere zakjes hondenvoer. Het is bij sommige merken zelfs mogelijk om een proefpakket te kopen. Zo kun je op een heel gemakkelijke manier ontdekken wat de voorkeur van jouw viervoeter is.

Is er een verantwoorde hondenbrok?

Voor het maken van hondenbrokken zijn verschillende ingrediënten nodig. Je kunt denken aan vlees, gevogelte of kip. Hoewel de meeste fabrikanten er alles aan doen om een verantwoorde keuze te maken lukt dit niet altijd. Een betere en vaak verantwoorde keuze maken zorgt namelijk ook voor een prijsstijging.
De meest verantwoorde keuze hondenbrokken vindt je dus vooral binnen het hoge en duurdere segment. Waarbij de prijs voor consumenten minder belangrijk is. Of bij merken die al jarenlang bestaan en waarde hechten aan een goed product waarbij dierenwelzijn hoog in het vaandel staat.
Ook zelf kun je investeren in een verantwoorde hondenbrok, bijvoorbeeld door gebruik te maken van aanbiedingen en spaarprogramma’s.

Wat is de beste kwaliteit hondenbrok?

Een goede hondenbrok kenmerkt zich aan de hand van verschillende factoren. Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten, manier van productie en toevoeging van vitamines en bouwstoffen.
Sinds enige tijd mogen fabrikanten een ingrediënt ook niet meer claimen als deze er voor minder dan een bepaald percentage in zit. Dit is een goede ontwikkeling. Al moet je er nog altijd goed op letten door het lezen van de voedingsmiddelen op een verpakking hondenbrok.
De betere kwaliteit hondenbrok wordt doorgaans ook premium genoemd. Zeker bij de betere fabrikanten is dit een mooi herkenningspunt voor wanneer je naar een betere brok op zoek ben.
Maar het is natuurlijk altijd goed om zelf te lezen wat er in een verpakking brokken aan ingrediënten, voedingswaarde en toevoegingen zit.

Hoeveel hondenbrokken moet je voeren?

De hoeveelheid hondenbrokken die je moet voeren hangt sterk van het soort brok dat je hebt, de voedingswaarden in een brok en soort hond dat je hebt af. Daarbij is het ook goed om op de leeftijd van een hond te letten. Een oudere hond heeft doorgaans minder voeding nodig dan een energieke jonge hond.
Wanneer je een hond heb laten castreren/ steriliseren kan dit invloed hebben op de hoeveelheid voeding dat je dagelijks kan voeren.
De hoeveelheid hondenbrokken die je voert is dus afhankelijk van verschillende factoren. Laat je goed informeren en werk met een keukenweegschaal of goede maatbeker. Bij voorkeur een die bij het soort hondenbrok dat je voert past.

Conclusie hondenbrokken.

Een goede hondenbrok vinden is niet eenvoudig. Je hebt met veel verschillende factoren te maken. Waarbij de voedingswaarde per hondenbrok behoorlijk kan verschillen. Kijk dus eerst naar hoeveel voeding jouw hond aan de hand van het lichaamsgewicht nodig heeft.
Laat je daarbij goed informeren over het ras dat je hebt en houd er rekening mee dan honden die gecastreerd/ gesteriliseerd zijn ook een nadere voedingsbehoefte hebben omdat de hormoon aanmaak heel anders werkt dan voorheen.
Tot slot is het goed om je niet te laten misleiden met beloftes of beweringen als het om hondenbrokken gaat. Lees goed wat er in de hondenbrokken zit als hoofdingrediënt en welke voedingswaarde deze heeft of dat er toevoegingen zijn gedaan.

Zo kies jij de beste mand voor je hond

Zo kies jij de beste mand voor je hond

Is je hond toe aan een nieuwe hondenmand? Een keuze maken uit het enorme assortiment kan best lastig zijn. Je wil immers wel het beste voor je hond. Zeker omdat een hond op veel verschillende momenten op zijn eigen plek zal liggen.
Maar hoe kom je er nu achter welk hondenkussen het beste is. Je hebt met veel verschillende factoren te maken. Van het formaat, soort kussen dat in de mand ligt tot de vorm van een hondenkussen.
Gelukkig hebben wij een ontzettend mooie selectie voor je gemaakt. Waarbij wij de kwaliteit, prijs en beoordelingen van klanten hebben meegenomen. Daarbij is het goed te weten dat wij altijd een prijscheck doen waardoor je direct profiteert.
Maar voor je informatie krijgt van wat nu echt een goede hondenmand is lees je hieronder meer over de hondenmand en wat je daarover moet weten.

  • Hoe weet je welke maat hondenmand je nodig heb?
  • Wat zijn de hondenmand ontwerpen van dit moment?
  • Zijn er ook duurzame kussens voor mijn hond?
  • Hoe weet je of de kwaliteit hondenmanden goed zijn?
  • Waar moet je op letten voor extra comfort?

Na het lezen van dit artikel heb je alle informatie die nodig is om de beste hondenmand te kiezen. Een hondenmand die bij je hond, interieur en vele andere wensen zal voldoen. Absoluut de moeite waard.

Welk formaat hondenmand heb ik nodig?

Een hondenmand is niet zomaar een plek. Het is de plek waar een hond zich even helemaal kan terugtrekken, rusten of genieten van een heerlijke kluif. Die plek moet dus groot genoeg zijn!
Hoeveel ruimte een hondenmand moet bieden is dus niet alleen te berekenen aan de hand van het formaat hond dat je hebt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de activiteiten die moeten plaatsvinden.
De ruimte die een hondenmand kan bieden is eveneens ook afhankelijk van de vorm die de mand heeft. Waarbij de ovale of rechthoekige hondenmanden in de meeste gevallen de beste oplossing zijn.
Goed om te weten: de meeste hondenmanden zijn tegenwoordig gemaakt aan de hand van het gewicht dat een hond heeft. Dit heeft alles te maken met de vulling van de mand en het soort materiaal dat in de mand gebruikt is. Kijk goed wat een fabrikant hierover schrijft.

Hoe kies je het beste ontwerp hondenmand?

Een hondenmand behoort steeds vaker tot het interieur. Er zijn dan ook heel veel verschillende vormen mogelijk. Het is goed te kijken naar een hondenmand die in je interieur past. Maar oog hebben voor het comfort voor je hond is natuurlijk het meest belangrijk bij het kiezen van een mand.
Zo biedt een vierkante hondenmand minder ruimte dan rechthoekige manden voor je hond of de aloude ovale hondenmand. Met andere woorden moet een vierkante of ronde hondenmand groter zijn dan andere varianten.
Wat bij het kiezen van een mooie hondenmand ook goed is om te weten, veel van deze hondenmanden schuiven makkelijker. Zorg dus altijd voor antislip stickers aan de onderkant van de mand. Daarmee voorkom je schuiven als een hond in of juist uit zijn hondenmand zal springen.

Hoe herken je een duurzame hondenmand?

Ook binnen het segment hondenmanden is duurzaamheid belangrijk. Waardoor er voor hondenmanden steeds vaker vervangende onderdelen te koop zijn. Je kan denken aan de poten, opstap of kussens en hoezen.
Dat is natuurlijk een ontzettend mooie en goede ontwikkeling. Toch zijn ondanks de belofte die fabrikanten doen niet alle hondenmanden daadwerkelijk duurzaam. Dit hangt ook samen met de materialen die gebruikt worden.
Zo kunnen hondenmanden van gerecycled plastic gemaakt worden, duurzame en vooral verantwoorde grondstoffen of het om een echt Nederlands product gaan waarbij er geen vervoer nodig is geweest.
Vind je de duurzaamheid van een hondenmand dus echt belangrijk? Dan is het goed om goed te onderzoeken welke waarheden er zijn en hoe de productie van een hondenmand in elkaar steekt.

Hoe herken je een goede kwaliteit hondenmand?

Er zijn bijna geen slechte kwaliteit hondenmanden meer te koop. Zeker omdat ook verkooppunten de kwaliteit boven prijs stellen. Dat is enerzijds een ontwikkeling die ontzettend fijn is, toch heeft het ook nadelen.
Een van de nadelen is dat nieuwe spelers op de markt lastiger kunnen groeien of hun product kunnen lanceren. Waar wel behoefte aan is gezien er steeds meer over de gezondheid van een hond en de invloed van een goede hondenmand bekend aan het worden is.
Dit is dan ook de reden om een orthopedische hondenmand in het bijzonder te noemen wanneer je echt op zoek ben naar een mand van hoge kwaliteit en een groot comfort.
Het verschil tussen de normale hondenmand en een orthopedische hondenmand is de vorming naar het hondenlichaam tijdens het liggen. Het lichaam van een hond wordt hierdoor gelijkmatig ondersteund. Dat zorgt dus voor een veel betere rust en zeker voor oudere honden belangrijk, minder last van gewrichten.

Welk hondenmand biedt de beste comfort?

Hiervoor hebben we al een klein opstapje. Ben je echt op zoek naar een mand voor je hond en heb je comfort hoog op je verlanglijstje staan? Dan is een orthopedisch hondenmand absoluut de beste keuze waar je veel plezier van gaat hebben.
Daarnaast zijn er ook hondenmanden die je zelf kan samenstellen. Je kunt denken aan de opstap, dikte en materialen van de kussens en aparte hoezen of een extra zachte rand op de mand. Binnen het assortiment hondenmanden kun je het dus zo gek en comfortabel maken als je zelf wenst.

Conclusie hondenmanden.

De hondenmand is een heel belangrijk item waar je goed over moet nadenken zodat je de beste keuze voor je viervoeter kan maken. Waarbij je let op de ruimte die een hond nodig heeft om optimaal te genieten van de hondenmand. Maar ook op de kwaliteit en het soort hondenmand dat je kiest.
Dit alles maakt het de moeite waard om onze weloverwogen selectie manden te bekijken. Zo maak je niet alleen een verantwoorde keuze als je op zoek ben naar een hondenmand, je kiest ook voor het beste comfort en een gezonde hond.

CHECK HIER OP DEZE PAGINA ALLE HONDENMANDEN

 

De beste 2 zijdige ondervacht kam

Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam voor Hond en Kat

Heeft uw hond of kat last van vervelende klitten en haaruitval? Vliegen de haren in het rond en draait de stofzuiger overuren? Dat is heel vervelend, dat vinden wij ook. Met deze 2-zijdige ondervacht kam is dit verleden tijd! Dankzij de afgeronde bladen verwijdert u in een paar minuten alle klitten en overtollige haren met de hondenkam/kattenkam zonder dat uw harige vriend hier last van heeft. Na gebruik van de kam zal de vacht van uw vriendelijke viervoetter er weer gezond, glanzend en verzorgd uit zien!

Voordelen van de Medicu ondervacht kam:

  • 100% veilig en gebruiksvriendelijk
  • Aanbevolen door professionele trimmers
  • Vermindert verharen tot 90%
  • Perfect voor middellang en lang haar
  • Beweegt soepel door vervelende klitten
  • Ronde tanden krassen of irriteren de huid niet
  • Verwijdert overtollig dood haar uit de ondervacht
  • Zorgt voor een gezonde, glanzende en verzorgde vacht
  • Verwijdert gemakkelijk klitten
De beste 2 zijdige ondervacht kam
De beste 2 zijdige ondervacht kam

Tips voor gebruik:

1. Laat uw huisdier wennen aan de 2-zijdige ondervacht kam.
2. Verzorg regelmatig de vacht van uw huisdier.
3. De zijde met 9 tanden is ideaal voor het verwijderen van harde klitten.
4. De zijde met 17 tanden is ideaal voor het uitdunnen van haren en het tegengaan van haaruitval.
5. Als uw hond of kat zich verzet tijdens het kammen, stop dan met het kammen van de vacht.

Bent u benieuwd geworden naar dit artikel? Twijfel dan niet en doe nu uw aankoop!

Specificaties:

Materiaal:Kunststof/Rubber/RVS
Kleur: Blauw/Zwart
Lengte: 17 cm
Breedte: 10 cm

Beste riem voor een hond

Door de regels in binnensteden is het gebruikelijk dat de meeste hondenbezitters hun honden aan de lijn laten lopen, en met goede reden. Jouw hond aan de riem houden is beschermd jouw hond en de jouw tegen onverwachte ongelukken. Als je de stad uit gaat en de buitenwijken in gaat, zie je meer honden los rondlopen. Deze hebben vaak nog wel een halsband. In buitengebieden en op de boerderij hebben honden vaak niet eens een halsband. Toch is het wel zo veilig om je dier een halsband om te doen en aangelijnd te lopen. Je weet immers nooit welke situatie zich voor kan doen.

6 goede redenen om altijd een hondenriem te gebruiken

Hier zijn de belangrijkste redenen waarom we ervoor pleiten dat alle eigenaren hondenriemen en halsbanden gebruiken:

  1. Riemen voorkomen dat uw hond achter dieren, mensen of fietsen aan gaat.
  2. Het is beleefd tegen je buren, vooral als ze niet weten hoe gehoorzaam jouw hond is.
  3. Een enkele verloren hond is er een te veel.
  4. Als ze op de juiste manier worden gebruikt, vinden de meeste honden hondenriemen of halsbanden niet erg, in feite vinden ze die het meest.
  5. Je kunt jouw hond terugtrekken om hem te beschermen, mocht er iets gevaarlijks in de omgeving zijn.

Veiligheidstips voor hondenriem

Bij het gebruik van een hondenriem zijn hier enkele veiligheidstips om in gedachten te houden:

  1. Gebruik een riem die de juiste maat heeft voor jouw hond. Kleinere honden hebben dunnere lijnen met kleinere halsband nodig, terwijl grote honden mogelijk iets dikkere lijnen nodig hebben.
  2. Trek of sleep je hond nooit aan de lijn. Als hij niet wil komen roep zijn naam dan nog eens met een blije stem.
  3. Aan een hondenriem trekken of trekken kan je huisdier verwonden, vooral jongere pups en oudere honden hebben hier last van. Als je hond graag trekt, overweeg dan om een ​​niet-trekharnas te gebruiken.
  4. Houd de riem in goede conditie. Als de deze kapot lijkt, is het verstandig deze snel te vervangen.

Natuurlijk wil niet enkel een praktische riem maar ook een mooie. In de webshop van Mr. Animal is een rijk aanbod van hondenriemen en dierenartikelen te vinden. Zo vind je altijd waar je naar op zoek bent.

Schotse Collie

De Schotse Collie, andere benaming de Schotse Herdershond is een intelligente hondenras en zeer geschikt als familiehond. Met hun bijzondere uiterlijk maken ze indruk. Daarnaast zijn deze trouwe viervoeters zijn makkelijk in de opvoeding. Ze beschikken wel over een grote berg energie, beweging is dus een belangrijke factor.

Uiterlijk van de Schotse Collie

Er zijn twee verschillende soorten Schotse Collies. De kortharige en de langharige. De langharige komt het meeste voor. Deze is vooral populair door zijn prachtige uiterlijk. De Schotse Collie is een zeer sterke hond. Het is ras is vrij fors en slank. Het heeft een spitsvormige kop en een zwarte snuit met meestal een lichte punt. De ogen zijn amandelvormig met een donkerbruine kleur. Soms wijkt de kleur af maar dit komt bijna niet voor. De tanden van de schotse collie zitten in een schaargebit.  Vaak een wat dikkere witte kraag. Het ras heeft opstaande oren met vouwtjes naar voren. De staart van deze viervoeter heeft een normale lengte met een krul of een twist en wordt naar beneden toe gedragen. Verder heeft het korte pootjes.

schotse collie

De schotse collie wordt in verschillende kleurvariëteiten gefokt. De meest voorkomende zijn de Tricolor en de Sable. Bij de Tricolor is de collie zwart met bruine tekeningen. Zowel de pootjes als de kraag zijn wit. De Sable is ook zwart maar dan met rood. Ook bij deze zijn de kraag en de poten wit.  Naast deze variëteiten heb je ook nog de zogenaamde Bi Black (zwart met wit), Bi Blue (grijs met wit), Blue Merle (Grijs met bruin) en als laatst de Double Merle waarbij de vacht helemaal wit is. Dit komt in Nederland niet voor omdat het verboden is op dit te fokken. Deze honden worden in veel gevallen geboren met afwijkingen. Zo zijn ze vaak doof en of blind.

De hoogte van de reu is gemiddeld 61 tot 66 centimeter. Het gewicht moet schommelen tussen de 23 en 29 kilo. De teefjes zijn wat kleiner. Tussen de 56 en 61 centimeter hoog en 27 tot 34 kilo zwaar. De levensduur bij een gezonde schotse herdershond is gemiddeld 15 jaar.

Karakter

Een zeer slimme hond, leergierig, speels, gevoelig, zachtaardig en met ervaring; een ras die zeer eenvoudig te trainen is. Zo kun je de Schotse Collie in een paar woorden omschrijven. Blaffen doen ze weinig. Ze kunnen uitstekend omgaan met andere huisdieren en zijn ook zeer zeker een kindervriend. Ze hechten waarde aan waakheid dus hou er rekening mee dat ze hun baasjes altijd willen beschermen. Agressie komt normaal gesproken niet voor maar kijken vaak wel de kat uit de boom wanneer ze niet direct een positief gevoel hebben. Het is een energieke hond die dagelijks beweging nodig heeft. Minimaal één stevige wandeling per dag. Doe je dit niet, kan de hond zich gaan vervelen en besluiten om te gaan blaffen of zelfs dingen stuk te maken. Omdat het een zachtaardig en gevoelig ras is, is het belangrijk om de viervoeter op een kalme manier op te voeden. Streng opvoeden zal averechts werken. Te veel alleen thuis zitten is de collie geen fan van.

Geschiedenis

Waar de Schotse Collie precies vandaan komt is vandaag de dag nog niet steeds precies bekend. Al eeuwenlang is het een hardwerkende herdershond . Het ras was vooral bekend in Schotland. De eerdere collies waren van kleiner formaat en werden voor verschillende dingen gebruikt. Bijvoorbeeld als bewaker van de koeien en schapen op de markt in Engeland en Schotland. Maar ook deden ze dienst als reddingshond voor mensen die in gevaarlijke situatie zaten in het water. Een echte alleskunner. Het ras is bekend als huisdier van Koningin Victoria, maar ook van de bekende televisie serie Lassie. Door de jaren heen heeft het ook verschillende namen gekend; Schotse Dwerg Collie, Shetland Collie, Shetland Sheepdog en Sheltie.

De serie Lassie was te zien op de televisie in het jaar 1954 tot 1973.

Verzorging

De verzorging hangt af van of je een kortharige of een langharige schotse collie heb. De langharige heeft logischerwijs meer aandacht aan de verzorging nodig. Het ras heeft een lange vacht en verharen doet het veel. Je moet hem regelmatig kammen om er voor te zorgen dat het vacht zo min mogelijk verharingsperiodes te creëren.  Zeker minimaal twee keer in de week. Ook voorkom je hiermee klitten en haal je het vuil weg uit zijn vacht. Zit de trouwe viervoeter in de verharingsperiode kam hem dan iedere dag. Het gebruik van hondenshampoo en in bad stoppen niet te vaak want hiermee verwijder je zijn natuurlijke beschermlaag

Een hond uitkiezen

Een hond uitkiezen

Denk goed na voordat je een hond koopt. Heel wat mensen schaffen een jong hondje aan omdat hij er zo schattig uitziet. Ze bedenken niet dat hij groot wordt en veel zorg en aandacht vraagt. Na een tijdje willen ze de hond niet meer.
Zo belanden er elk jaar 25.000 honden in een dierenasiel. Alle honden in het asiel wachten op een nieuw baasje. Dus als je graag een hond wilt hebben, kun je in een dierenasiel terecht. Ook kun je een hond kopen bij iemand (een fokker) die ervoor zorgt dat een hond jonge hondjes krijgt.

Koop je een rashond, dan heeft hij een stamboom. Op dit papier staan allemaal gegevens. Bijvoorbeeld het ras, de geboortedatum, de kleur van de hond en wie zijn ouders en voorouders zijn. Rashonden zijn duurder dan honden zonder stamboom.

Bedenk ook dat honden niet overal welkom zijn. Het is bijvoorbeeld belangrijk om na te vragen of honden mee mogen naar het vakantieadres. Ga je met je hond naar het buitenland, dan moet je een bewijs meenemen dat hij is ingeënt.

Wennen

Een jonge pup kun je al uitzoeken als hij nog maar een paar weken oud is. Je ziet dan alle broertjes en zusjes uit hetzelfde nest. Als de pup zeven of acht weken oud is, kun je hem gaan ophalen. In het begin zal de pup zijn familie missen. Als zijn nieuwe baasje kun je van alles doen om hem zich thuis te laten voelen. Laat hem bijvoorbeeld zijn nieuwe huis verkennen en geef hem een vaste slaapplaats. Al snel zal de hond zich aan jou en het huis hechten.

Een puppy zal zich niet zo alleen voelen als hij een wekker en een warme kruik krijgt. Het tikken van de wekker lijkt namelijk op de hartslag van zijn moeder.