De beste hondenbrokken kiezen

De beste hondenbrokken kiezen

Ben jij op zoek naar de beste brokken voor je hond? Dan moet je goed weten waar je op moet letten. Er is niet alleen een gigantische keuze, ook de samenstellingen van het voer is heel verschillend en naarmate een hond ouder wordt zal ook in de behoefte het een en ander veranderen.
Maar hoe kom je er nu achter welke voedingswaarde je hond nodig heeft. Dat kan best een lastige vraag zijn om een goed antwoord op te vinden. Het is daarom goed eerst een keuze te maken uit het soort hondenbrok voor je hond en ook de smaak te bepalen.
Kies je voor de normale (veelal wat zachtere) hondenbrok, geperste brok of toch die krokante hondenbrokken. Elk hebben deze brokken hun voordeel en nadelen.
Betreft de smaak van hondenbrokken heb je echter weinig te vrezen. Binnen elk soort hondenbrok dat je kiest is er doorgaans eenzelfde smaakselectie mogelijk.
Wil jij de beste keuze hondenbrokken maken? In dit artikel lees je alles dat je over het kiezen van hondenbrokken moet weten. Zo ben jij goed voorbereid om de lekkerste, beste en gezondste brokken voor je viervoeter in huis te halen.

  • Welk soort hondenbrok is het beste voor je hond?
  • Wat zijn de verschillende smaken hondenbrokken?
  • Zijn er ook verantwoorde alternatieven hondenbrokken?
  • Wat is de beste kwaliteit hondenbrokken?
  • Hoeveel hondenbrokken moet je dagelijks voeren?

Na het lezen van dit artikel heb je alle informatie die nodig is om de beste hondenbrokken te kiezen. Een goede hondenbrok draagt natuurlijk bij aan de gezondheid van je hond en absoluut de moeite waard.

Welk soort hondenbrok is het beste?

Een hondenbrok is er in verschillende soorten. Je hebt de normale hondenbrokken die doorgaan wat zachter zijn. Deze hondenbrok kenmerkt zich vooral omdat deze wat vetter aanvoelen en veel geur hebben. De meeste honden vinden de normale brok dan ook lekker en voedzaam.
Kies je liever voor een hondenbrok met een bite? Dan is de krokante hondenbrok zeker een aanrader. Deze heeft een harde korst en een uitstekende geur waardoor de hond er zeker voor zal vallen. Deze hondenbrok wordt doorgaans gekozen om honden te laten kauwen, iets wat toch de basisbehoefte van de meeste honden is.
De geperste hondenbrok is overigens relatief nieuw. Maar zeker gezien de bite en manier waarop deze brokken door het lichaam worden opgenomen een heel goede keuze. Met deze hondenbrok moet je zeker rekening houden met de geur en smaak die minder aanwezig is.
Bij het kiezen van het soort hondenbrok is het dus belangrijk rekening te houden met honden die geur nodig hebben om te eten. Met andere woorden zijn de geperste en krokante brokken minder geschikt voor lastige eters onder de honden.

Welke smaken hondenbrokken zijn er?

De meest bekende smaken hondenbrokken zijn rund, kip en lam. Toch is er veel meer om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vis en zelfs het eerste voer van insecten is te koop. Er is dus keuze genoeg.
Welke smaak hondenbrok je kiest is vaak ook even uitvinden. Elke hond heeft een eigen voorkeur wat betreft geur en smaak. Daarbij is het goed om te kiezen voor wat afwisseling tussen smaken. Net als mensen vinden honden dit ook lekker en wordt keuze en afwisseling zeker gewaardeerd.
Ben je er nog niet achter welke smaken de favoriet van jouw hond zijn? Dan is het zeker goed om in het begin te kiezen voor de kleinere zakjes hondenvoer. Het is bij sommige merken zelfs mogelijk om een proefpakket te kopen. Zo kun je op een heel gemakkelijke manier ontdekken wat de voorkeur van jouw viervoeter is.

Is er een verantwoorde hondenbrok?

Voor het maken van hondenbrokken zijn verschillende ingrediënten nodig. Je kunt denken aan vlees, gevogelte of kip. Hoewel de meeste fabrikanten er alles aan doen om een verantwoorde keuze te maken lukt dit niet altijd. Een betere en vaak verantwoorde keuze maken zorgt namelijk ook voor een prijsstijging.
De meest verantwoorde keuze hondenbrokken vindt je dus vooral binnen het hoge en duurdere segment. Waarbij de prijs voor consumenten minder belangrijk is. Of bij merken die al jarenlang bestaan en waarde hechten aan een goed product waarbij dierenwelzijn hoog in het vaandel staat.
Ook zelf kun je investeren in een verantwoorde hondenbrok, bijvoorbeeld door gebruik te maken van aanbiedingen en spaarprogramma’s.

Wat is de beste kwaliteit hondenbrok?

Een goede hondenbrok kenmerkt zich aan de hand van verschillende factoren. Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten, manier van productie en toevoeging van vitamines en bouwstoffen.
Sinds enige tijd mogen fabrikanten een ingrediënt ook niet meer claimen als deze er voor minder dan een bepaald percentage in zit. Dit is een goede ontwikkeling. Al moet je er nog altijd goed op letten door het lezen van de voedingsmiddelen op een verpakking hondenbrok.
De betere kwaliteit hondenbrok wordt doorgaans ook premium genoemd. Zeker bij de betere fabrikanten is dit een mooi herkenningspunt voor wanneer je naar een betere brok op zoek ben.
Maar het is natuurlijk altijd goed om zelf te lezen wat er in een verpakking brokken aan ingrediënten, voedingswaarde en toevoegingen zit.

Hoeveel hondenbrokken moet je voeren?

De hoeveelheid hondenbrokken die je moet voeren hangt sterk van het soort brok dat je hebt, de voedingswaarden in een brok en soort hond dat je hebt af. Daarbij is het ook goed om op de leeftijd van een hond te letten. Een oudere hond heeft doorgaans minder voeding nodig dan een energieke jonge hond.
Wanneer je een hond heb laten castreren/ steriliseren kan dit invloed hebben op de hoeveelheid voeding dat je dagelijks kan voeren.
De hoeveelheid hondenbrokken die je voert is dus afhankelijk van verschillende factoren. Laat je goed informeren en werk met een keukenweegschaal of goede maatbeker. Bij voorkeur een die bij het soort hondenbrok dat je voert past.

Conclusie hondenbrokken.

Een goede hondenbrok vinden is niet eenvoudig. Je hebt met veel verschillende factoren te maken. Waarbij de voedingswaarde per hondenbrok behoorlijk kan verschillen. Kijk dus eerst naar hoeveel voeding jouw hond aan de hand van het lichaamsgewicht nodig heeft.
Laat je daarbij goed informeren over het ras dat je hebt en houd er rekening mee dan honden die gecastreerd/ gesteriliseerd zijn ook een nadere voedingsbehoefte hebben omdat de hormoon aanmaak heel anders werkt dan voorheen.
Tot slot is het goed om je niet te laten misleiden met beloftes of beweringen als het om hondenbrokken gaat. Lees goed wat er in de hondenbrokken zit als hoofdingrediënt en welke voedingswaarde deze heeft of dat er toevoegingen zijn gedaan.