De beste hondencursus

De beste hondencursus

Wat leuk een nieuwe hond in huis! Om een nieuwe hond in huis te hebben, is natuurlijk hartstikke leuk. Het beestje is super lief en iedereen wil er wel mee knuffelen. Al snel zou er dan visite langs het beestje te spelen. Doordat het hummeltje veel aandacht krijgt vindt die dat maar al te leuk. In het begin vindt iedereen het gedrag nog wel leuk, maar op een gegeven moment als de hond het blijft doen vindt niet iedereen het gedrag meer leuk. Misschien bijt die overal wel in of andere dingen.  Toch zal je hondje begeleiding nodig gaan hebben in de ontwikkeling, maar hoe ga je dat doen?

De hondencursus

Met een hondencursus wordt de hond geleerd om opdrachten te kunnen uitvoeren. Dit gebeurt door op bepaalde situaties te reageren omdat die zich op een bepaalde manier gaat gedragen. Een hond trainen is makkelijk. Dat komt omdat de hond al sociaal is ingesteld. Hij is gewend om in roedels te leven. Daarom wil de hond ook graag dat de mens die ook als lid is als roedel beschouwd wordt. Dit om andere leden het naar hun zin te maken.

Als je een geleidehond of een hulphond gaat trainen, zullen ook die eerst een intensieve training moeten doorlopen. Daarna wordt de hond pas aan een baasje toegewezen. Het is wel zo dat niet iedere hond geschikt is om als geleidehond of hulphond opgevoed te worden. Kijken goed hoe de instructeur het doet, dat te herhalen met jouw hond, het te proberen en weer te herhalen. Aan de hand daarvan zal de hondencursus een succes worden.

Wat wordt het hond als eerst aangeleerd?

Een hond die je gaat trainen wordt als eerst het veelvoorkomend gedrag aangeleerd. Dat houdt in dat als ze geroepen worden daarop reageren en als er zitten of blijven wordt gezegd de hond dat ook op commando doet. Bij het trainen van je hond kun je ervoor kiezen om een hond te belonen. Dat doe je door eten of aandacht te geven. Doe dat vooral als het een positief effect heeft op het trainen. Hierdoor wordt de hond gestimuleerd.

De oefeningen

De oefeningen op de hondencursus zullen allemaal met de thuissituatie gebaseerd worden. Vooral op de dingen die je iedere dag tegen komt. Maar welke dingen erg belangrijk zijn voor jouzelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanden zonder dat je hond aan de riem trekt, de verzorging van je hond, je hond blijft netjes zitten als de deur of klep los gaat en niet te vergeten het leren omgaan met onbekende prikkels.

Als je met je zeven of acht weken oude hond naar de hondencursus komt, dan zal er eerst geleerd worden om je hond zo goed mogelijk te socialiseren. Dat is per hond natuurlijk verschillend. Het geldt niet voor grote lijnen maar wel voor de specifieke behoeften. Het is belangrijk dat je hond goed begeleid wordt en niet dat je het gelijk gaat confronteren met de onbekende prikkels. Hier kan een hond zich te pletter van schrikken.

Leer elkaar kennen en begrijpen

Het uitgangspunt van de hondencursus is toch wel om elkaar te leren kennen en te begrijpen. Dat is wel een belangrijk punt. Dit kan door enkele oefeningen te doen waarbij jezelf jouw hond specifiek leert en ontwikkelt kennen. Zodra jij als baasje zijnde dat begrijpt kun je er eventueel thuis ook mee aan de gang gaan. Hierdoor is het aanleren van sommige dingen een stuk makkelijker, maar ook om ongewenst gedrag bij je hond te kunnen ombuigen.

Verschillende methoden

Er zijn vele verschillende methoden om je hond te kunnen trainen. Dit kan zijn van het aanleren van gehoorzaamheid tot aan gespecialiseerde gebieden zoals een politiehond. Ook jijzelf krijgt oefeningen om op de juiste manier met de hond te kunnen omgaan.

Gespecialiseerde gebieden

Je kunt een hond op een hondencursus doen om het te trainen voor gespecialiseerde gebieden. Als je dat doet moet je er van bewust zijn dat als je hier aan begint je het ook moet afmaken. Met gespecialiseerde gebieden wordt er bedoeld dat je een hond kan gebruiken als een politiehond, voor in het leger, om mensen of andere dingen op te sporen, voor redding en het jagen.

Kleine groepjes met kleine stapjes

Je kan niet van een instructeur van een hondencursus verwachten dat die twintig honden tegelijk kan doen. Voor een hondencursus ga je in kleine groepjes van maximaal tien honden. Voor een instructeur is vier honden per hondencursus ideaal! Daardoor kan de instructeur iedereen aandacht geven en helpen waar nodig is. Tijdens de cursus zal iedere hond iedere keer kleine stapjes maken.

“Ontdek Hoe Jij Je Labrador Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…”

Er is een nieuw ebook genaamd “Het Complete Handboek Voor De Labrador” dat je leert om je labrador op te voeden tot een gezonde, gelukkige en gehoorzame labrador.

Een labrador die jou en je familie jaren van plezier zal brengen zonder dat het je uiteindelijk een vermogen kost aan trainingen en zonder uren van verzorging.

Dit is een eenmalige aankoop. Er zijn verder GEEN maandelijkse betalingen of verbogen kosten aan verbonden.